Cartagena (door Jerom)

We kwamen in Cartagena aan. We hadden geboekt voor een 5 sterren hotel omdat we hier vijf dagen moesten blijven wilden we een goed zwembad. Maar toen we aankwamen was het hotel vol en sliepen we de eerste nacht in een appartement dat heel sjiek was. Maar de volgende dag kregen we wel onze kamer. Er waren drie zwembaden. We sliepen op het zevende verdiep en het was heel tof om op de knopjes van de lift te duwen. Cartagena is een heel toffe stad. In de oude stad waar hele coole wallen rond staan met echte kanonnen. We aten er hele lekkere wafels met ijs en nutella. We gingen naar een museum over dat de Engelsen de stad wilden overwinnen van de Spanjaarden en daar bij ook het grondgebied van de stad. Het was een knap fort dat de stad moest bewaken. Het was heel groot en stevig. We konden ook een film zien over hoe de verovering was. Een ander museum ging over de piraten van de Caraïben. We zijn ook nog naar andere musea gegaan. Vooral ’s avonds was het heel tof en gezellig in de stad met allemaal lichtjes en met paardenkoetsen. We hebben met zo’n koets gereden en kregen uitleg over de stad. We mochten zelfs even op de bok zitten. Het was heel spijtig dat de batterij van de camera plat was en we nu geen foto’s hebben van de paardenkoets. We hebben ook de auto helemaal gepoetst en alles opgeruimd. Dit was veel werk. Papa heeft hem naar de haven gebracht maar dat ging niet in één dag dus ze kwamen terug en reden ze de eerste platte band van het jaar. Nonkel Raf heeft gelijk dat je ook op het einde nog voorzichtig moet zijn. Vandaag is het wel gelukt met de auto en morgen vertrekken we naar Bogota met het vliegtuig.

Jerom Rutgeerts

 

9 reacties

 1. Leuk! Goed geschreven, Jerom!

 2. Raf Rutgeerts · · Beantwoorden

  Hahaa, eindelijk eens iemand aan het woord die weet hoe je een echt reisverhaal moet schrijven! Jerom (Indiana) Jones noem ik je van nu af aan, ik kijk er naar uit om je verhalen te horen en je terug te zien. Wees nog voorzichtig en probeer flink te zijn op de lange terugreis. Dikke kussen aan iedereen daar. We zien elkaar snel!

 3. nick rutgeerts · · Beantwoorden

  Jerom,

  Een mooi verhaal ! Wij zijn ongeloofelijk curieus naar jullie verhalen, fotos en souvenirs die jullie gaan meebrengen van op jullie mooie trip ! We gaan mekaar misschien nog niet direct zien, want wij vertrekken eigenlijk ook op vakantie, de dag nadat jullie terugkomen. Siemen en Joren gaan daarna nog op kamp met de scouts. Maar in augustus maken we veel tijd om samen naar jullie verhalen te luisteren ! Veel groeten vanop de wei in Werchter ! En idd nog een beetje voorzichtig zijn op de laatste momenten. Je kan hier zelfs van je fiets vallen en vanalles breken zoals een van mijn vrienden net heeft meegemaakt… In plaats van 4 days of fun, is het hier 5 days of hospital…

  Nick

 4. M & Fr. Rutgeerts · · Beantwoorden

  Jerom,
  Ik heb je verhaal in spanning gelezen’ en ben zo benieuwd naar al de andere verhalen die je ons nog te vertellen hebt.Wij kijken uit naar dinsdag wees nog voorzichtig en proficiat met je schrijven!
  Oma en opa

 5. B. Van Beirs · · Beantwoorden

  Hallo lieve jongens,

  Terwijl wij hier de voetbal met Argentinië volgen, maken jullie klaar voor de terugreis na zolange boeiende en spannende maanden te hebben doorgebracht in Zuid-Amerika. Bedankt dat wij jullie belevenissen hebben kunnen volgen, waaraan onvergetelijke verhalen aan vast zitten.
  Wij wensen jullie een goede terugtocht en een behouden thuiskomst op het einde van deze maand. Wees weer “WELKOM” in LIER. Groetjes en tot gauw,

  Andrzej en Bernadette.

 6. dag Jerom,

  Zeer knap geschreven, met veel plezier gelezen. Toch wel jaloers dat je zoveel hebt meegemaakt en dat je ook in Colombia bent geweest waarvan wij denken dat het zeer gevaarlijk is. En jullie doen dat zomaar. Ik ben ook benieuwd naar jouw verhaal. Lukas heeft de zolder al helemaal opgeruimd om de legers te zetten terwijl Simon goed voor zwartje aan het zorgen was. Gelukkig hebben we nog een hele grote vakantie om al die verhalen te mogen aanhoren… tot dinsdag.

  Groet,

  Joris

 7. Hallo Jerom

  Als meter ben ik natuurlijk bevooroordeeld maar wat denk je van het schrijverschap ergens in een klein huisje op een hoge klif met uitzicht over de oceaan? De weg er naar toe loopt door een groot loofbos en je kan er alleen te paard en na een dagtocht van veertien uur komen. Alvast geen last van teveel volk maar wel af en toe een bezoekje van mensen die je echt de moeite waard vind. Zij brengen choco en kersen mee en nemen op de terugweg je manuscripten voor een volgende roman mee terug naar de stad. Het talent hiervoor heb je alvast.
  Moesten jullie binnen enkele dagen hier niet met ons rond tafel zitten dan zou ik zo een ticket boeken naar de Caraïben.
  Nog veel plezier de laatste dagen en een vlotte terugreis.

  High Five

  Meter Greet

 8. Lieve de clercq · · Beantwoorden

  Hallo Jerom,
  Een heel tof verhaal, je blog is zeker zo goed en spannend als die van papa en de Guy, super goed gedaan . Naast paardrijden zou verhalenschrijven en vertellen ook wel iets voor jou zijn!
  Ik ben heel benieuwd en blij om je dinsdag terug te zien en naar meer spannende avonturen te luisteren.
  Lissa zit al in volle spanning te wachten op je thuiskomst en een dikke knuffel van haar beste vriend!
  Tot dinsdag!! nog een laatste zoen langs deze weg maar morgen een echte echte!
  Ima

 9. jerom rutgeerts · · Beantwoorden

  echt cool als ik het later terug lees

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s