Peru. De Uros eilanden.

Eindelijk hebben we Peru bereikt. Nog drie landen, nog drie maanden.
De kinderen hebben zich al een tijdje verheugd op de Uros-eilanden. Dit zijn drijvende rieten eilanden op het Titikaka meer. Ze bestaan uit een twee meter diepe laag wortels en daarbovenop meer dan een meter dik gestapeld riet. Elke twee weken wordt er vers riet bij gestapeld anders zak je gewoon door het eiland. De eilanden liggen vast met touwen aan palen die in de bodem van het meer vast staan anders zou een fixe wind ze al snel naar de Boliviaanse kant van het meer blazen. Ze zijn lang geleden ontworpen om met huis en haard over het meer te kunnen vluchten wanneer vijandige stammen de Uros stammen bedreigden. Op deze manier konden ze hun eilanden veilig het meer opduwen. Alles word er gemaakt van hetzelfde riet. Stoelen, tafels, bedden. Er op wandelen lijkt als wandelen op een drijvend ponton. Het ritselt en kraakt luid.
Als de school uit is komen de kinderen in mooie uniformpjes, gele vesten en blauwe rokjes, terug thuis. Ze worden na de school per boot terug op hun eiland afgezet. Er zijn 80 eilandjes en drie scholen. Ze eten hier veel vis en watervogels.
De zon schijnt fel maar aan de horizon zijn er dreigende wolken. De dreigende hemel, de kleurrijk geweven doeken, poncho’s en de schooluniformpjes maken het een prachtig bont geheel.

2 reacties

  1. Het begint bekend terrein te worden voor ons. Leuk.

  2. This design is wicked! You obviously know how to keep a reader entertained. Between your wit and your videos, I was almost moved to start my own blog well, almostHaHa! Wonderful job. I really enjoyed what you had to say, and more than that, how you presented it. Too cool! faeefekeakdb

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s