A.C.E.

La Paz heeft ons veel te bieden! Dollars, Bolivianos, een hotelletje en een officieuze Land Rover garage. Dezelfde avond gaan Guy en ik er op uit om het probleem op te lossen.

We slepen de Discovery door het steile La Paz in het spitsuur. Een huzarenstukje, maar we brengen het er schadeloos van af. Iemand met een Discovery 3 geeft ons het adres van de officiële Land Rover Garage en van de officieuze waar hijzelf gaat. We vernemen ook dat slepen in Bolivië verboden is. Tja.

De vriendelijke garagehouder ziet het op deze vrijdagavond nog zitten om het probleem te bekijken. We besluiten om eerst en vooral de eenvoudigste oplossing te proberen en een kortere multiriem te zoeken die niet meer langs de pomp van het stabilisatiesysteem loopt. Deze luxe optie -ACE of Active Cornering Enhancement- maakt van de Discovery dan wel een salon in het terrein en op de weg, het is duidelijk niet opgewassen tegen de Zuid Amerikaanse wegen. De gewrichten en de pistons faalden reeds verschillende keren. Nadat hij twee maal over en weer is gereden komt de man met de juiste riem aan. De riem past perfect en de vastgelopen pomp is uitgeschakeld.

De Discovery rolt nu wel meer in de bochten, maar we rijden. Ik laat de verbrande koppeling vloeistof nog vervangen en we zijn klaar. De volgende dag beginnen Guy en ik aan de grote schoonmaak terwijl de dames met de kinderen een supermarkt onveilig maken. We halen alle vier wielen van de wagens en laten alles grondig afspuiten. Er komen kruiwagens modder onderuit en ik stel vast dat de remblokken achteraan zo goed als verdwenen zijn. Deze heb ik bij me en kunnen we makkelijk zelf vervangen. Dezelfde middag rijden we La Paz buiten op weg naar Copacabana en de Peruaanse grens.

 

 

 

 

 

 

 

een reactie

  1. Onwaarschijnlijk zijn jullie avonturen… De verhalen die jullie neerschrijven vragen om meer, de foto’s die we te zien krijgen zijn een werkelijkheid van waar jullie al zoveel jaren over bezig waren bij een pintje aan de bbq. Het is fijn te zien dat jullie het zo goed hebben, prachtige landschappen en mensen tegen komen, creatief kunnen omgaan met tegenslag en blijven genieten van de allerkleinste dingen.
    Moest het niet aan de andere kant van de wereld zijn, zat ik maar al te graag nog eens mee aan een kampvuurtje met jullie… 🙂
    Veel liefs en Lierse knuffels (vooral aan Lieve omdat die zoo graag knuffelt, hihi) van ons en (veel) kusjes aan de J’kes van Floor en Roos. Xx Inez

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s