Buenos Aires

Na drie dagenBuenos Aires even een update.  Maandag zijn we op het kantoor van Embassy Freight langs geweest.  Het ligt in de chiquere buurt van BA in een gerenoveerd pakhuis aan de oude haven.  We kregen de contactgegevens van iemand van hun warehouse in de haven.  Ten vroegste woensdag zouden we bericht krijgen over de stand van zaken.  Hier is namelijk een grote betoging op de Plaza Mayor van vrachtwagenchauffeurs die strijden voor hun rechten.  Geen vrachtwagens = geen transport in en naar de haven. Dus even afwachten.  Woensdag om 12u stipt krijgen we echter bericht dat we contact moeten opnemen met Julio Cesar Fernandez en dat we moeten zorgen dat we onze documenten bij de hand hebben.  We bellen Julio en hij meld ons vriendelijk dat hij ons om 14u30 zal ophalen.  Om 14u30 wordt er aan de deur gebeld.  Als ik vraag of hij Julio is antwoord hij bevestigend en hij komt mee naar binnen.  Als Guy vraagt of hij meneer Fernandez is antwoord hij eveneens bevestigend.  Als we samen naar buiten wandelen begint hij ons voor de deur uit te leggen dat hij de loodgieter is en dat hij totaal Julio Fernandez niet is??  Er zijn blijkbaar problemen met vochtigheid in het huis.  Een uurtje later -ze zijn hier niet zo stipt- komt de echt Julio dan uiteindelijk opdagen.  Hij is een echter fixer.  De Harvey Keitel van Buenos Aires en brengt ons direct naar het gewenste douanekantoor waar hij de bureaucratisch trage ambtenaar professioneel ondersteunt in het nakijken of onze paspoort dezelfde is als de kopie die hij opgestuurd kreeg.  Dit klopte.  Hij vulde dan voor Guy en mezelf braaf het gepaste document in waarbij hij slechts één maal zijn tipex moest gebruiken.  Toen we hem beide vriendelijk de hand schudde en bedankten, werd hij helemaal vrolijk en begon Guy zelf te bedanken omdat wij hem bedankten.  Er zijn nog zekerheden in het leven.  Hierna kregen we van Julio de fixer duidelijke instructies om morgenochtend om 11u voor het douane kantoor  te staan waarop hij ons als volwaardig taxi chauffeur terug voor de deur afzette.  Morgen meer over Julio en onze contenedor.

Jakob is nu met Guy, Tinne en Marie Buenos Aires bij nacht ingetrokken.  Op zoek naar de tango.  Buenos Aires is een heerlijk zuiderse stad met een paar kleine ongemakken.  Kakje en zakje gebruiken ze hier nog niet in één zin.  Met als gevolg dat Josse reeds twee keer perfect in het midden van een nog warme drol is gaan staan en vaderlief met een takje de ribbeltjes kon proper maken.  Verder staken ook de vrachtwagenbestuurders van de vuilkar en dat geeft nogal een dramatisch straatbeeld.  Vandaag zijn ze stilletjes aan het achterstallige vuil aan het opruimen.  In de schitterend vervallen wijk van San Telmo staan zoveel magistrale gebouwen dat je hier direct eentje zou willen kopen.  De wijk ligt ook zeer centraal.  Vlak bij de meest relevante wijken en musea, de haven en het naar de normen hier kleine natuurgebied aan de rivierkust.  Bus 39′ en 24′ stoppen achter onze hoek en brengen ons door heel de stad.

Gisteren avond zijn Sam en Joke komen eten.  Een Belgisch koppel dat reeds lange tijd in BA woont.  Zij hebben ons geholpen om een leuke verblijfplaats te vinden en hebben ons gisteren nog overladen met tips en verhalen van BA en omstreken.

Morgenvroeg verjaart Guy.  Onze eerste verjaardag van de reis.  Weeral taart!

Foto voor Heidi:IMG_0018

8 reacties

 1. Bedankt voor de het mooie verjaardagslied. Ik was zo onder de indruk dat we vergeten zijn Guy ook een gelukkige verjaardag te wensen (toch goed bedacht van die vlaggetjes Johan!). Bij deze Van Harte Gefeliciteerd Guy van Lukas, Simon, Greet en Joris

 2. Rosette T' Seyen · · Beantwoorden

  Een heel fijne verjaardag Guy!!!

 3. Gelukkige verjaardag Guy xxx

 4. En Tinne, je ziet er helemaal profi uit; een Buffalo, een eastpak én een toffe sjaal – klaar voor zowat alles lijkt mij 🙂

 5. robbe van de ven · · Beantwoorden

  Guy voor ik het vergeeten ben gelukkige verjaardag en doe Marie en Lena de groeten van mij groetjes van robbe van de ven.

 6. Vanuit een zonnig en overbefietst Vlaanderen veel groetjes en succes met het verdere verloop van de reis. Inez en Dirk. En een hele laattijdige maar niet minder overtuigde en gemeende happy burftdee voor Guy. XX !!!!!

 7. Mike Celis · · Beantwoorden

  Ook een gelukkige verjaardag, wel wat laat maar door ons maritiem bestaan beschikken we pas nu over de nodige WiFi-verbindingen. Het gaat jullie goed en maak er een leuke tijd van.
  Noor, Ruben, Arne, Elly en Mike

 8. Buffalo Koen · · Beantwoorden

  Buenos Aires is alvast geBuffalised, zoveel is duidelijk. Schoon.
  Behouden vaart en bijhorende lol (met corned beef!)!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s