Chiquitania

De eerste bergen duiken op en het landschap verandert.  We keken allemaal uit naar de bergen.  De droge vlakke Chaco, de moerassen van Esteros en de Pantanal  waren schitterend en de wegen die honderden kilometers in strakke rechte lijnen de vlaktes doorkruisten een beleving.   Maar als we naar de voet van de “Torre” slalommen -echt helemaal de rots uit de Texas Rakkers, hier boven het dorpje Chochis- genieten we van de majestueuze bergketen die voor ons ligt.   ’s Avonds ontmoeten we de spin der spinnen.  De Tarantula.

We beginnen aan een reeks dorpjes die allemaal ontstonden als Jezuïetenmissies.  De missie van San José de Chuiquitos is schitterend gerestaureerd en één van de enige die een facade van steen heeft.  We ontmoeten Ad en Bernadette, een koppel Nederlandse Brabanders met een huis in Friesland met een efficiënt uitgeruste Toyota Land Cruiser.  Ze reizen reeds 7 maanden door Zuid-Amerika en beginnen na een korte pauze aan het tweede deel van hun onderneming die hen tot in Alaska moet voeren.  We brengen  een gezellige avond door: wij zorgen voor koffie en chocolade, zij voor een boeiend verslag van hun vroegere avonturen die zich afspelen van in China tot in Zuid-Amerika.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s