San Javier

We arriveren in Conception.  Een erg mooie missiepost én een erg gezellig dorp.  We slapen bij een Duitser die hier reeds 50 jaar verblijft.  De kinderen sluiten onmiddellijk vriendschap met zijn papegaai die hen helemaal napraat!  Nadat we ‘s ochtends de kerk bezocht hebben nemen we voor een paar dagen afscheid.  Tapir –de Discovery- en Zuidkaper –de Defender rijden weliswaar beide naar Santa Cruz maar we spreken een paar dagen later terug af bij de ruïnes ‘El Fuerte’ bij Samaipata, een dorp buiten Santa Cruz.

Nu we even alleen onderweg zijn maken wij –de Rutgeertskes- er gebruik van om de Defender is zeer uitgebreid te poetsen.  De eigenaar van het hostal kijkt enigzinds verward naar de gigantische hoop spullen die allemaal door elkaar uit de auto komen.  Licht angstig houd hij ook de drie langharige hombres in de gaten die in zijn kleine tuintje als een stel jonge leeuwen tekeer gaan. We zijn pas klaar als het donker is en gaan het zeer levendige San Javier in om een hapje te eten.  De kip gebraden tegen een houtvuur wordt vergezeld van pasta, rijst én aardappelen.  Samen met een glas Papaya limonade laten we het heerlijk smaken, terwijl in de drukke straat de half vergane Toyota Land Cruisers dapper hun ladingen laden en lossen.  Een vrachtwagen zonder motorkap davert langs en horden motorfietsen rijden af en aan.  Alle winkeltjes zijn open.  Stuk voor stuk afgeladen koloniale gebouwtjes vol met zowat alles.  Daartussen restaurantjes met houten of plastieken tafeltjes en braadvuurtjes waar empanadas, kip met rijst of vleesragout wordt gegeten.

‘s Ochtends rijden we 12 kilometer verder naar het locale Aquas Calientes.  Opnieuw worden we aangenaam verrast.  Dit is geen dorpje, maar een plek met een weitje waar we een nachtje mogen slapen met daarnaast de bronnen.  Het hete thermale water maakt de kinderen vrolijk en Lieve neemt ook nog even de slaapzakken onder handen zodat we fris en proper aan het volgende kwartaal van onze trip kunnen beginnen.

Morgen trekken we naar Santa Cruz om hoognodig Dollars af te halen.  In heel Bolivië zijn we met onze bankkaarten niets.  Enkel in de grote steden zoals Santa Cruz en La Paz kunnen we ze gebruiken.  We moeten dus steeds dollars wisselen en die raken zo stilaan op.  Die Dollars zijn eveneens belangrijk als we binnenkort opnieuw Argentinië binnentrekken.  Daar werken onze kaarten wel maar we krijgen officieel een rate van 7 tegen 1 euro.  Als we dollars hebben kunnen we die 10 tegen 1 wisselen en dat maakt Argentinië veel betaalbaarder!

Santa Cruz,de economische hoop van Bolivia.  De stad met 8 ringen rond.  We besluiten ze te ontdekken maar na een halve dag drukte gaan we met onze staart tussen de benen terug naar ons hotel. Na bijna drie maanden rust, kalmte, tranquille zijn we de stadsdrukte niet meer gewoon.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s