Versteende wouden

We bezoeken de versteende wouden in Sarmiento.  Omgeven door een landschap dat met recht ‘de maanvallei’ wordt genoemd legt de erosie stelselmatig reusachtige boomstronken bloot die 60 miljoen jaar geleden, toen het hier een moerassige delta was, hier aanspoelden. De houtstructuur is perfect intact en je zou de stronken zo in een knisperend vuur leggen maar het zijn blokken steen.  We reizen verder in de geschiedenis en bezoeken de schitterende kloof waar 9000 jaar geleden onze voorouders honderden tekeningen achterlieten in een verscholen vruchtbare vallei.  We krijgen sneeuw.  De barre wind jaagt ons naar een estancia waar we Guy en Tinne terug ontmoeten.  Een huis, een warme koffie, een haardvuur… krijgen een heel andere betekenis als Patagonië zich laat voelen.

een reactie

  1. Het leest als een trein i ! .Ik vrees voor de aanpassing als jullie terug zijn in onze wereld met regeltjes , tijden en zogenaamde bekrompenheden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s