Welgekomen bezoek

De twee weken familiebezoek van oma, opa en tante Mieke zitten er op! Het leek even dat ze het vliegtuig niet gingen halen toen we met zijn allen vastzaten in een lift op de luchthaven van Santiago. Spijtig genoeg was het snel opgelost en hebben we afscheid moeten nemen.

Marie-Josee, Marcel en Mieke zijn in elk geval geslaagd als gastleden van de Zuidkaper expeditie:

– in een tent op 100 km van de beschaving en op bijna 2000 m hoogte gekampeerd
– bedenkelijke buurten doorkruist
– zonder waterdichte planning honderden kilometers in onbekend gebied gereden vertrouwend op een stukje tekst in een gidsje
– op een week zo bruinverbrand als wij op een half jaar
– vollop van de natuur genoten
– artisanaat nagejaagd en ook gekocht
– meer stof geslikt dan een mijnwerker
– lifters, of toch hun bagage, meegenomen
– met een zwijgzame gaucho te paard into the wild getrokken

En daarenboven ook genoten van de andere toeristische kwaliteiten van Chili:
– lekkere koffietjes en ijsjes in de stad,
– proeverijen in de betere wijnhuizen,
– verblijf in het prachtige huisje in Isla Negra van Wilfried en Agnes met een bijna prive strandje onderaan op een steenworp van een topattractie in Chili, het huis van Pablo Neruda met de mooie collecties,
– dobberen in warmwaterbronnen met weldadige modderbehandeling. Wij genoten mee van de luxe van geborgen hotelletjes met zwembad, goede matrassen en goed ontbijt en van restaurants met goete servetten.

Weer op onszelf, verlaten we morgen het huis van Agnes en Wilfried en daarmee onze thuisstad. Het was wel zeer leuk om even een huis te hebben en in een stad te wonen. De mooie parken, leuke museums, mooie huizen te ontdekken, Spaanse les te volgen, tandarts te bezoeken, te shoppen, lekkere koffietjes en gebak te drinken in het literair cafe, …

Het is indringend om een miljoenenstad toch te kunnen begrijpen en met het superefficient openbaar vervoersysteem (metro behoort tot een van de beste van de wereld) volledig te doorkruisen. Zeker Lena die een grote liefde heeft voor steden (Santiago is de beste stad ever!) zal het hier missen.

Nu koers noord op zoek naar de Jkes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s