Gaucho Jerom

Bolivië / Jkes /Jerom en ik besluiten om nog eens een tocht te paard te doen.  We komen aan bij de paarden en worden een beetje argwanend bekeken, zo’n kleine jongen samen met zijn moeder.  Maar wanneer Jerom vlot op het paard klimt verdwijnen de vooroordelen als sneeuw voor de zon.  We vertrekken samen met gids Marco.  Het is 9u ‘s morgens en de zon schijnt al fel.  De paarden beginnen met een langzame zware klim.  Maar wanneer we de weg afdalen langs twee zeer steile stukken worden de paarden wat feller.  Hier zijn we op hun terrein.  Hier komen geen auto’s of mensen alleen ongelofelijk veel  colibries en paarden.  We moeten nog verder naar beneden en dit met een sprong van ongeveer 1m.  Zonder nadenken springt Jerom met zijn paard de gids achterna.  Marco ontdekt dat Jerom een waar natuur talent is en gaat over in lichte draf.  We volgen een ondiep riviertje en komen bij “de poort van de kleine jongen met de grote hoed”.  Tussen de hoge rotsen vinden we een plekje om even uit te rusten terwijl de paarden gulzig van het riviertje drinken.   Als iedereen zijn dorst gelest is gaan we dezelfde weg terug.  Marco vraagt iets aan Jerom en ik zie hun beide ogen glinsteren en voor ik iets kan zeggen galopperen ze beide de rivier door.  Mijn rijervaring van jaren geleden komt me van pas als ik ze moet inhalen.  Wanneer Marco zijn paard inhoud om weer de sprong omhoog te maken, galoppeert Jerom hem lachend voorbij en springt naar boven. Mijn moeder hart staat even stil maar boven op de rivierbedding houdt hij zijn paard in en staan ze triomfantelijk stil.  We klimmen verder naar boven en vervolgen onze weg.  Marco en Jerom hebben er zin in en we doen het laatste stuk nog in galop.

4 reacties

 1. Proficiat Jerom je bent al een echte ruiter geworden en kan het later ook nog van pas komen wanneer je hopend in goede gezondheid weer eens in Lier zult zijn. Mama Lieve je schijnt je zonen goed te volgen in al hun ervaringen, dit geeft je zeker een goed gevoel.
  Groetjes aan jullie kroost,
  Bernadette en Andrzej.

 2. Dit kan je niet meer negeren. Eenmaal terug in België kan je beginnen sparen voor een paard, weiland, paardenstal, nog een paar honden, … zeer bijzonder.

 3. Tinne Beirinckx · · Beantwoorden

  Goed zo Jerom ! Weer een argument meer om het leven in Belgie te wijzigen ?

  Groetjes Tinne

 4. Waauw! Dat kan ik niet, hoor! Groetjes! (Veerle)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s