La Paz

Jkes / Bolivië / Na een drie uur durende busrit –taxi’s, bussen, boten, ik zie hier af- komen we terug aan in het bruisende La Paz.  De AA bussen –hele oude bussen, waar bij ons enkel Tom nog huwelijken in rijdt, verzorgen hier het openbaar vervoer.  Josse zegt dat deze bussen al heel erg veel gebotst zijn en dat doet pijn, daarom de naam AA bus. De  AA.- vullen samen met de collectivos het stinkende stadsverkeer.   De helft van de stad ligt nog steeds plat.  Carnaval duurt nog twee dagen verder.  Ook de douane werkt niet en kan onze onderdelen dus pas ten vroegste woensdag inklaren.  We laten het niet aan ons hart komen en duiken in het carnaval.  We eten braadworst en leverkes en kopen drie spuitbussen met schuim.   Iedereen is hier gewapend met zo een bus of met een stevig waterpistool.  Als Jerom een andere jongen raakt volgt een hele bende die de drie chaskas onmiddellijk onder vuur nemen.  Het gevecht maakt slachtoffers bij de meeste omstaanders.  Lieve krijgt een waterballon op haar hoofd en ik draag mijn steentje bij met Jakob en Josse hun spuitbus wanneer hun ogen zo vol schuim zitten dat ze niets meer zien.  Kletsnat genieten we van een warme douche in ons hotel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s