Sur Lipez

Gkes / Bolivië

Net als Kaa Iya en Noell Kempff Mercado is het Reservaat Eduardo Avoroa in het uiterste zuiden van Bolivië eigenlijk makkelijker te bezoeken vanuit een buurland. We sjeezen 2000 m omhoog over een vrijwel rechte baan vanuit de Atacamawoestijn en passeren de ongemeen vriendelijke grenswachten. Al snel voegen we ons tussen een zwerm Landcruisers en doen op de eindeloze hoogvlakte de highlights aan. Ze zijn de moeite! We aanschouwen het natuurspektakel van het groen worden van Laguna Verde, genieten van het thermale water en bewonderen de rode kleur van Laguna Colorado met de roze James flamingos. Als we op 5020 m hoogte de auto inklaren bij de douanepost, blijken we aan de hoogte gewend.

We kiezen voor overnachten in het dorpje Quetena chica (nog op een onverwachte hoogte van boven de 4000 m) en moeten daarvoor 75 km van de weerzinwekkendste washboard ooit over. Onze heavy duty schokdempers begeven het met een plofje. Bij valavond nodigt een enthousiaste guardaparque ons nog uit in zijn vrijwel onverlichte museum en begeleidt een jongen uit het dorp ons vriendelijk naar een hostalletje.

De volgende dag na vele kilometers en prachtige taferelen van llama hoeders, venige vogelparadijsjes langs bergbeekjes, appelblauwzeegroene en bloedrode meren en bergenketens als chocoladebestoven tiramisu of dame blanche, raken we opnieuw Chileens asfalt.

een reactie

  1. Beirinckx Mabrcel · · Beantwoorden

    Hallo allemaal,
    Ik ben zeer blij met de foto’s en zeker die van Isla negra want dat doe mij denken aan een zeer leuke tijd die ik eigenlijk mis. Maar ik zou ook graag de foto’s zien van Sur Lipez , foutje denk ik want daar zijn de foto ’s te zien van Isla Negra.
    Dikke knuffels
    Oma beveli

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s