De krater!

Gkes / Atacama Chili

Hoewel de skyline van de Atacama gebeiteld zit met vulkanen, de een al spitser, de ander al witter, trekken wij op zoektocht naar een impactkrater. De Tambillo of Morikani is, op de beroemde en iets jongere versie in Arizona na, zowat de meest intacte meteorietinslagkrater op aarde. Bart L. bezorgde ons een wegbeschrijving (vanaf Peine de bergen in tot hoogspanningsmast 78 en dan het lamapad nemen), die we vol spanning volgden tot we zowaar bijna over de rand bolden en juichend van blijdschap het enorme gat in de aarde aanschouwden. We slapen bij dit wonder en hopen dat we wat van de bovenaardse krachten kunnen meenemen.

een reactie

  1. Super te lezen en vooral te zien (!) dat jullie hem gevonden hebben ….
    groetjes aan iedereen,
    en tot binnenkort (nu ja … )
    Bart

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s