Gkes en Jkes terug samen.

We vertrekken opnieuw, maar ditmaal met onze eigen auto, vanuit La Paz richting Coroico. Deze keer is de pas van 4750 meter bedekt met een dun laagje sneeuw. In Coroico zullen we eindelijk de G’kes terug ontmoeten. Samen met hen en een gids gaan we naar de Boliviaanse jungle.  De trip is gepland voor 8 dagen. Het zal in totaal 15 dagen duren voor we terug in La Paz aankomen na vele avonturen, maar dat verhaal volgt binnenkort.

Even voor we Coroico bereiken komen we een vrachtwagen tegen met pech. Johan probeert de man uit de nood te helpen. Eventjes helpen loopt uit op twee uren. De chauffeur en Johan proberen het eerst zelf maar na een uurtje besluiten ze toch om een mekanieker te gaan halen 5 km verder de berg op. Dus we nemen de chauffeur mee in de auto. Na uitleg aan de mekanieker neemt deze een klein plastieken zakje met wat gereedschap in. En vrolijk stapt hij mee de Defender in. De nog jonge mekanieker krijgt met zijn drie stukken gereedschap de camion na een kwartiertje aan de praat.

Tegen het avondeten komen de G’kes ook aan in Coroico. Na een vrolijke wederzien gaan we samen op het gezellig dorpspleintje een lekkere pizza eten. We vertellen de hele avond onze avonturen en de kinderen maken het dorpsplein onveilig. Na een poosje doen andere kinderen ook vrolijk mee. ’s Avonds voegt onze praatgrage gids Gerry zich bij ons en is ons Jungle team compleet.

De volgende ochtend vertrekt de zuidkaper expeditie naar de modderige laaglanden maar het zal niet van een leien dakje gaan.

een reactie

  1. Zeg, nu ben ik toch wel benieuwd, hoor, voor dat jungle avontuur! Komaan, schrijven! Ik heb nu vakantie, dus tijd om te lezen! 🙂 (Veerle)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s