Bushrepair in Quito (Jkes)

We komen met onze defecte Defender bij een onafhankelijk Land Rover garage terecht. Erg behulpzaam bekijken ze onmiddellijk het probleem. Helaas wordt er vastgesteld dat het de hoofdversnellingsbak is en niet de transferbak. Jammer natuurlijk daar ze voor deze laatste alle onderdelen nieuw hebben liggen en van de hoofdbak geen enkel stuk verkrijgbaar is. Het is, zoals gepast, weekend en we kunnen verder niets doen tot maandag.

Wij genieten dan maar twee dagen van Quito. We nemen onze intrek in een iets te duur maar mooi hotel dat vlak in het centrum van de koloniale stad ligt. Op zondag is het hier elke week fietsdag en is het centrum autovrij.  Leuk voor onze gemoedsrust met onze drie bengels. We eten lekkere vissoep, veel te veel taartjes en drinken nog is lekkere espresso koffie.

Maanag vernemen we dat onderdelen van onze versnellingsbak -zoals vermoed- niet verkrijgbaar zijn en begin ik even te vrezen voor een herhaling van het Boliviaanse scenario…  Uiteindelijk is het verdict het volgende (voor de geïnteresseerden)  De main output shaft die de hoofd en tussenbak verbind bestaat uit twee onderdelen die in elkaar passen met erg fijne tandjes. Deze tandjes zijn afgebroken en vandaar het verlies van alle tractie.) Het stuk is niet te krijgen maar in waardig Ecuatoriaanse stijl laten ze perfect centraal een gat boren door de twee stukken, steken er een bout door en lassen alles af. En klaar.  De heren van Faconza Land Rover vervangen nog de olie keerring en de voorste remblokjes en ze balanceren de wielen. Dit alles voor een zeer democratische prijs en als we de auto afhalen is hij nog gepoetst ook!

Dit alles duurt weliswaar nog is een paar dagen maar we laten het niet aan ons hart komen en eten nog wat meer taartjes.  Op aanvraag van Jakob trekken we van museum naar museum en bezoeken we het monument en het museumpje op de evenaar.  Hier viert Josse zijn verjaardag zowel op het noordelijk als op het zuidelijk halfrond.  Ook de cadeautjes worden hier uitgepakt en het feest wordt later compleet met een zelfgemaakte Nutella pannenkoekentaart!  We ontdekken het kleine gezellige buurtje ‘La Ronda’ waar we erg lekker eten en Josse een serenade voor zijn verjaardag krijgt van Lenny, de bijzonder vriendelijke huismuzikant.

We trekken Quito uit en slapen op een opmerkelijke plaats. Midden in de vulkaan krater Pululahua. We hadden dit plekje getipt gekregen van het Franse gezin dat we in Salta met hun mobilhome hadden ontmoet. De reusachtige krater is een heel klein beetje bewoond en ligt vol velden waarvan vele met orchideeën. De grond in Ecuador is zo vruchtbaar dat wanneer je een pit van een watermeloen weggooit er binnen de kortste keren watermeloen groeit. Hier in de krater lijkt het nog vruchtbaarder.  Alle weipalen beginnen gewoon terug te groeien en veranderen allemaal in kleine boompjes. Ecuador is groen groen groen.  Helemaal alleen brengen we de middag en avond door ergens tussen de maïs en ‘s avond stoken we nog eens een gezellig vuurtje op de kamplaats. Het is er zo stil en aangenaam dat we slapen zoals we sinds lang niet meer geslapen hebben.

En dan wordt het tijd om richting Colombia te reizen.  We trekken dwars door de bergen door een lelijk mijn gebied en daarna verder door de mooie groene heuvels rond Otavalo.  We picknicken in het voorportaal van het kerkje van Perucho, bezoeken de beruchte poncho/toeristen markt in Otavalo en treden in de voetsporen van Guy en Tinne in camping Rincon del Viajero.  De Gkes zijn hier maandag vertrokken en bevinden zich nu in Colombia.  Wij gaan nog eens goed voltanken voor de onwaarschijnlijke spotprijs van 1 dollar per gallon (een dikke vier liter) en rijden vandaag de grens van het grootste drugsland van de jaren 80 over!

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s