Heerlijk Colombia (Jkes)

Colombia is weer een ander Zuid-Amerika. Ook hier blijft de natuur overdonderend mooi, maar de sfeer is hier weer zo anders dan in Ecuador en Peru. De prachtige kleurrijke huizen, de schitterende haciënda’s, de warmbloedige mensen en het lekkere eten maken dat je geniet van elke plek. Je voelt je ook nog is miljonair, want 1 miljoen peso uitgeven is hier geen kunst. Colombia nodigt je uit om te genieten. En dat doen we. Omringt door 200 hectaren koffie plantages drinken we lekkere ‘Venecia’ koffie op de gelijknamige 100 jaar oude haciënda. We leren alles over het zwarte goud en trekken dwars door de dicht begroeide koffieplantages naar de pel- en sorteermachines en vandaar naar de drogerijen. De verschillende soorten koffie planten, de verschillende geselecteerde kwaliteiten, de kunst van het branden en de manier van koffie zetten maken dat er zoveel verschillende koffies bestaan dat je ze nooit allemaal proeven kan.  Op de tour sluiten zich Zwitsers, Nederlanders en een Duits meisje aan waardoor het een gezellig Europees gezelschap wordt. Er wordt zoveel gekeuveld dat we soms de gids vergeten. Ondertussen knabbelen de kinderen zoveel koffiebonen dat we ons afvragen of ze de komende week nog wel zullen slapen. Na vele espressootjes duiken we in het zwembad en spoelen de warme dag van ons af. Ja, Colombia is genieten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s